Zlín udolal Opavu. Výhra 3:0 coby odrazový můstek

Ne lehce, ne hladce se rodilo jasné vítězství 3:0 nad Opavou. Zlínští fotbalisté museli k zachování šance na druhé místo, které je určeno pro postup mezi elitu, vyhrát. Výsledek je skvělý, hra ideální nebyla. Ale tři body mohou být nesmírně cenné.

Krásný májový podvečer načal už v 9. minutě muž superfotbalového křestního jména Diego příjmením Živulič. Míč přiletěl z pravé strany z rohu na jeho pravačku, a precizní rychlý volej poprvé otočil ukazatelem skóre. Pěkný, pohotový gól.

Hosty to zaskočilo, domácí ale nezbavilo nervozity a tak se utápěli v nepřesných kombinacích. Jedinou větší šanci první půle zmařil Poznarovi zkušený opavský BB – brankářský bard – Petr Vašek.

Hosty mohl sejmout nadvakrát po poločase Železník, což se nepovedlo a domácí tak museli být pořád ve střehu i v zadních řadách. Třeba, když se dral k zakončení hostující Mrázek.

Rozhodla poslední desetiminutovka. V 80. minutě byl zkosen domácí kapitán Železník a navzdory tvrzení o tom, že postižený nemá zahrávat pokutový kop, si vzal zodpovědnost a zápas prakticky rozhodl.

Pak ještě chviličku před koncem vyzval ke gólovému zápisu i Poznara. Zlín vyhrál 3:0.

Ovšem Varnsdorf zdolal Most 3:1. Rébus, kdo postoupí, třeba i administrativně, se mezi diváky louská dál. Postup si ale hráči musejí vybojovat na trávníku. Příště hrají v Sezimově Ústí, kde je doma silné Táborsko.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x