Aleš Jordán: kluk se do hokeje zamiloval

Zlínská hokejová škola - myšleno v širším kontextu - má dnes večer ve finské horké sauně na mistrovství světa své pořádně ostré železo. Čtyřiadvacetiletý Michal Jordán má zaděláno na životní úspěch. Palce mu drží v rodině, bývalí trenéři i ve zlínských školách.

Michal chodil do zlínské Základní školy Emila Zátopka. „No jasně, že si ho vybavuju, velice šikovný kluk. Dobře se učil, věděl, čeho chce dosáhnout a jsem moc ráda, že se mu to povedlo,“ říká zástupkyně ředitele zlínské Základní školy Emila Zátopka Miroslava Horníková.

S hokejem ale Jordán začínal ještě dříve, než šel k zápisu. „Bylo to někdy, když měl čtyři, čtyři a půl roku. To jsme ho přivedli na led, měl talent na více sportů, nakonec se někdy ve čtvrté třídě musel rozhodnout a když to bylo pro hokej, určitě dobře udělal,“ vypráví na zlínském zimáku otec Aleš Jordán, sám hokejový trenér.

„Kluk si později hokej úplně zamiloval. V šestnácti coby student gymnázia vyrazil za moře, bylo to tvrdé rozhodnutí, ale jak se ukázalo později, to úplně nejsprávnější,“ dodává otec s tím, že třeba dnes nepřichází v úvahu, aby synovi do Prahy před duelem čtvrtfinále telefonoval. „Kdepak, teď už ho nechci ani nemůžu v nejmenším rozptylovat, při koncentraci na večer mohou rozhodovat maličkosti,“ tvrdí otec.

„Měl jsem to štěstí, že jsem Míšu trénoval od třetí do páté třídy, pak už vždy hrál s kluky o rok staršími. Potom jsem ho měl ještě rok v dorostu. Byl cílevědomý, charakterově výborný, není náhodou, že se dostal do Caroliny v NHL a do reprezentace,“ potvrzuje fakt, že je Zlín mimořádnou líhní talentů sportovní manažer PSG Zlín a mládežnický trenér Jiří Šolc.

„Jsme moc rádi, že máme v ostrých bojích dalšího reprezentanta, držíme pěsti. K nám chodili mistři světa a olympijští vítězové. Třeba Antonín Stavjaňa, Roman Čechmánek, Roman Hamrlík. Petr Čajánek, Miroslav Blaťák, Karel Rachůnek a mnozí další. Tak Míšovi moc přeju, aby na ně ve své další kariéře navázal,“ dodává ředitel zlínské základní školy Emila Zátopka Lubomír Vývoda.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x