Mezi mládeží je nejoblíbenější fotbal, zjistil Rožnovský parlament

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Zvolení zástupci rožnovských základních a středních škol, kteří tvoří Rožnovský parlament, se v posledních týdnech intenzivně zabývali možnostmi sportovního vyžití dětí a mládeže ve volném čase. Server Zlin.cz o tom informoval mluvčí rožnovské radnice Tomáš Gross.

Místostarostovi Rožnova Janu Kučerovi předali tento týden výstupy ze svých anket a také návrhy na možné aktivity mladých zájemců o pohyb a sport.

Jednání Rožnovského parlamentu řídila místostarostka Rožnova Kristýna Kosová, která s jeho členy připravila řadu návrhů na možné sportovní vyžití dětí a mládeže v Rožnově pod Radhoštěm ve volném čase.

„V anketě jsme oslovili stovky spolužáků, kterých jsme se ptali na zájem o sportování o víkendech. Máme výsledky, o jaké sporty by byl největší zájem, ve kterých školách tento zájem je a v jakém čase by se mohlo sportovat. Dále jsme se zabývali tím, kde můžeme víkendové sportování zveřejnit, zkusili jsme vypočítat náklady a také jsme samozřejmě uvažovali, kdo by zajišťoval dozor,“ uvedli zástupci parlamentu.

V oblíbenosti sportů podle nich vyhrál fotbal následovaný vybíjenou, florbalem, volejbalem a basketbalem. U škol je největší zájem o víkendové sportování u ZŠ 5. Května a ZŠ Videčská, preferované časy jsou pak sobota a neděle odpoledne.

„Vypsali jsme si také potenciální sponzory s tím, že část nákladů by mohlo pokrýt vstupné. To by ale nesmělo být vysoké, aby nás od sportování neodradilo,“ doplnili členové Rožnovského parlamentu.

„Jsem moc rád, že máme podrobné informace o potřebě a zájmu dětí a zároveň mě těší jejich chuť řešit problémy, které vidí ve městě. My samozřejmě budeme tuto iniciativu dále podporovat a reagovat na výstupy ankety s tím, že mým úkolem je nyní setkat se s řediteli škol, které jsou pro děti nejatraktivnější, a najít možnosti, jak dětem jejich zájem o sportovní aktivity realizovat,“ slíbil místostarosta Rožnova Jan Kučera.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x