Beseda odhalí, jak se žije pěstounským rodinám

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - V rodinném centru Kaštánek ve Valašských Kloboukách se v úterý 19. května uskuteční beseda věnovaná tématu pěstounství. Serveru Zlin.cz to řekla mluvčí města Lenka Zvonková.

Beseda začne v 15 hodin a je určena zejména lidem, kteří o pěstounství uvažují. „Hostem besedy bude pěstounka, která se podělí o své dlouholeté zkušenosti. Je mámou sedmi vlastních dětí a dvou dětí jiného etnika v pěstounské péči. Prostřednictvím tohoto osobního setkání se zájemci dozvědí, jak lze skloubit manželství, rodičovství, péči o děti i pěstounství,“ řekla l programu sociální pracovnice Jana Surmařová, která besedu povede.

Podle Surmařové ne každý, kdo o pěstounství uvažuje, se dokáže odhodlat a přijít se na různé podrobnosti zeptat rovnou na sociální odbor. „A právě těmto uchazečům je věnována beseda, při níž mohou načerpat poznatky a zkušenosti reálné pěstounské rodiny,“ dodala Surmařová. Vítáni budou jak zájemci o náhradní rodičovství, tak i přátelé a podporovatelé pěstounů, lidé s vlastní zkušeností s pěstounstvím i široká veřejnost.

Zájemci o besedu mohou přijít i s dětmi, v průběhu akce bude v rodinném centru zabezpečeno hlídání.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x