Na dětskou olympiádu vyrazí i stočlenný tým ze Zlínského kraje

ZLÍNSKÝ KRAJ - V termínu od 17. do 22. ledna 2016 se reprezentace mladých sportovců ze Zlínského kraje zúčastní Her VII. zimní olympiády dětí a mládeže České republiky v Ústeckém kraji. Rozhodla o tom krajská rada, server Zlin.cz o tom informovala mluvčí hejtmanství Renata Škrobálková.

Účast krajské reprezentace organizačně zabezpečí Odbor školství, mládeže a sportu Krajského úřadu Zlínského kraje a náklady spojené s účastí osmi desítek sportovců a asi dvaceti trenérů budou plně kryty z rozpočtu Zlínského kraje.

„Zlínský kraj se od roku 2003 úspěšně zúčastnil všech doposud uskutečněných dvanácti olympiád konaných v rámci projektu Olympiáda dětí a mládeže. Zlínský kraj se také stal hostitelem letní olympiády v roce 2013 a zimní olympiády v roce 2008. Zatím mezi českými a moravskými kraji držíme prvenství coby pořadatelé obou verzí olympiád,“ řekl krajský radní Petr Navrátil, zodpovědný za oblast školství, mládeže a sportu.

V současné době se mladí sportovci Zlínského kraje intenzivně připravují na letní dětskou olympiádu, která se uskuteční od 14. do 19. června v Plzeňském kraji a delegaci Zlínského kraje bude tvořit 180 sportovců a 30 trenérů.

„I když se ve všech těchto případech jedná o dětskou formu olympiády, nese všechny atributy skutečné olympiády a věřím, že mnozí mladí sportovci, které nyní podporujeme v těchto soutěžích, budou zanedlouho reprezentovat Zlínský kraj a Českou republiku na pravých olympijských hrách pro dospělé sportovce,“ dodal radní Petr Navrátil.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x