Dopravní značení u původního vjezdu do areálu TOMY Otrokovice je už srozumitelnější

OTROKOVICE - Negativní zkušenost a časté stížnosti občanů přiměly město Otrokovice změnit dopravní značení u původního vjezdu do areálu společnosti TOMA nákladní bránou. Server Zlin.cz o tom informovala mluvčí otrokovické radnice Romana Stehlíková.

Při otevření nového vjezdu do areálu TOMA byl převeden provoz nákladních vozidel na nový vjezd do areálu TOMA přímo ze silnice I/55. Jelikož se řidiči neorientovali pomocí nově stanoveného směrového značení, ale řídí se pomocí navigace nebo zvyklostí, tak vjíždí do slepé ulice Nerudovy, kde zjistí, že vjezd do TOMY je uzavřen a následně musí složitě při výjezdu manévrovat, čímž dochází ke kolizním dopravním situacím. Stávající dopravní značení dělalo problémy hlavně zahraničním řidičům. Z tohoto důvodu město přistoupilo k návrhu změny označení uzavření vjezdu do areálu TOMA tak, aby se těmto situacím předešlo.

„Nové přechodné dopravní značení je umístěno před křižovatkou do ulice Nerudovy na dobu minimálně jednoho roku,“ informovala vedoucí odboru dopravně-správního Renáta Krystyníková.

Zda nové značení pomůže situaci vyřešit, ukáže až čas. „Věřím, že nové dopravní značení zabrání řidičům najíždět do ulice Nerudovy, kde se složitě vytáčeli a couvali, a tím poškozovali nově zrekonstruované chodníky,“ dodal jednatel Technických služeb Otrokovice Vladimír Plšek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x