Rožnov zaplavila více než tisícovka narcisů z Holandska

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Křižovatku U Janíků v Rožnově pod Radhoštěm zkrášlilo 1 200 narcisů, které město dostalo darem od nizozemských přátel Pieta a Anuschky Vermeulen. Serveru Zlin.cz to uvedl mluvčí města Tomáš Gross.

Holanďané Piet a Anuschka Vermeulen z Nardenu spolupracují na rozvojových projektech ve Zlínském kraji více než 20 let. Při svých častých návštěvách České republiky si Rožnov pod Radhoštěm oblíbili natolik, že městu věnovali přes 1 200 cibulek narcisů čtyř různých odrůd.

„Užíváme si každou chvilku, kdy můžeme pobývat v tomto krásném městě a kraji. Proto jsme se rozhodli městu a jeho občanům poděkovat a prostřednictvím holandských narcisů přinést do Rožnova barvu a vůni naší rodné země,“ napsali v darovacím dopise Piet a Anuschka Vermeulen. Že jim Rožnov opravdu přirostl k srdci dokazuje i fakt, že zde koupili domek a tráví v Rožnově každou dovolenou.

O výsadbu narcisů se postarala jejich česká projektová kolegyně Alena Vašků ve spolupráci se studenty Střední školy zemědělské a přírodovědné. Křižovatku ale čeká plánované rozšíření, takže cibulky ještě v budoucnu budou přesazeny tak, aby narcisy zdobily prostor u Rožnovské Bečvy i v dalších letech.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x