Rekonstrukce silnice I/35 začne na rožnovském nádraží

ROŽNOV POD RAHOŠTĚM - Demontáží části výstupiště včetně přístřešku začala v tomto týdnu další část rekonstrukce komunikace I/35 v Rožnově pod Radhoštěm. Serveru Zlin.cz to sdělil mluvčí města Tomáš Gross.

Od tohoto týden pokračuje na rožnovském autobusovém nádraží rekonstrukce komunikace I/35. „Jedná se o demontáž části stávajícího výstupiště včetně přístřešků. Důvodem je umístění nově projektovaného vjezdu pro autobusy z nádraží ČSAD,“ uvedl Marek Moll z investičního odboru rožnovské radnice.

Odstraněné plochy nástupišť budou v rámci realizace stavby nahrazeny na protější straně nádraží nástupišti novými, a to včetně nadstřešení.

Dlouho očekávaná rekonstrukce hlavního tahu I/35 včetně úpravy přetížené křižovatky U Janíků bude stát 90 milionů korun bez daně a potrvá do konce příštího roku. Hlavním přínosem rekonstrukce silnice I/35 od vjezdu do Průmyslového areálu Tesla po křižovatku U Janíků přinese především rozšíření silnice z dvoupruhové na čtyřpruhovou. Vzniknou také nové autobusové zastávky, nové světelné křižovatky i přechody pro chodce. Nově bude vybudovaný také sjezd na ulici Meziříčskou a stavebními úpravami projdou nástupní a výstupní stanoviště na nádraží ČSAD. Velmi důležitou součástí rekonstrukce pak bude úprava všech ramen křižovatky U Janíků.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x