Vsetínskou sportovní halu čeká za deset milionů oprava

VSETÍN – Vsetín opraví sportovní halu halu za deset milionů korun. Budova dostane nová okna, zateplení, ale také palubovku, informovala za vsetínskou radnici Adéla Kousalová.

Oprava potrvá několik měsíců. „Práce by měly skončit v lednu příštího roku. Stěžejní část bude tvořit výměna oken, zateplení pláště, zesílení nosné konstrukce haly a zateplení střechy,“ vyjmenovala Kousalová. Kromě toho se vymění palubovka a osvětlení nad palubovkou, vzduchotechnika a v prostorách bývalého bistra ESO vznikne aerobní sál. „Tento záměr však ještě musí schválit zastupitelé,“ poznamenala Kousalová.

Stav haly neodpovídal současným trendům, a proto město podle Kousalové už v loňském roce přistoupilo k opravám. „Za skoro pět milionů se dotkly šaten, sprch, chodby, sociálního zařízení a otopného systému haly,“ uvedla Kousalová.

Samotní sportovci plán města vítají, přestože měly být práce hotové v polovině letošního listopadu. Bez haly budou více než půl roku. „Víceúčelová hala Na Lapači je hlavně pro oddíly provozující míčové sporty stěžejním sportovištěm. V našem městě je totiž jediná, která splňuje prostorové požadavky pro vyšší soutěže,“ dodala Kousalová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x