Valašské Meziříčí podpoří Světový den bez tabáku

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Valašskomeziříčská radnice se tradičně připojí k Světovému dni bez tabáku. Lidé budou moci v pátek 29. května navštívit poradnu pro odvykání kouření, serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí města Renata Votrubová.

Poradnu pro odvykání kouření otevře radnice ve spolupráci s místní nemocnicí. Lidé sem mohou zavítat od devíti do 13 hodin, poradna bude fungovat v malé zasedací místnosti v budově radnice.

„Zájemci mají možnost získat praktické rady pro boj se závislostí na tabáku včetně tištěných materiálů, konzultovat s lékařkou svůj problém s kouřením, nechat si změřit smokerlyzerem množství oxidu uhelnatého v krvi a zkontaktovat se s Poradnou pro odvykání kouření, která je v provozu v Nemocnici Valašské Meziříčí,“ informovala referentka oddělení rozvoje města Alena Střítezská.

Město Valašské Meziříčí se ke Světovému dni bez tabáku připojuje už pravidelně. Do kampaně jsou zahrnuty i střední školy, jejichž studenti se účastní městem vyhlášené literární soutěže na téma Zrádné kouzlo tabáku. Soutěž bude vyhodnocena v červnu.

Světový den bez tabáku vyhlašuje Světová zdravotnická organizace vždy poslední květnový den. Cílem je poukázat na škodlivost tabákových výrobků a usilovat o snížení počtu kuřáků.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x