Zájemci si mohou v Uherskohradišťské nemocnici nechat zdarma vyšetřit plíce

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Funkčnost plic na spirometru si mohou v pátek nechat zdarma vyšetřit lidé v Uherskohradišťské nemocnici. Její plicní oddělení se akcí zapojuje do Světového dne bez tabáku, sdělila serveru Zlin.cz mluvčí nemocnice Dana Lipovská.

Zájemci o vyšetření mohu přijít do prostor plicní ambulance v přízemí budovy B v pátek od 14:00 do 18:00. „Pokud lékaři zjistí u příchozích potíže, absolvují ještě ve stejný den komplexní vyšetření plic,“ uvedla Lipovská.

Boj s kuřáctvím je podstatnou náplní práce pneumologického týmu plicního oddělení. „Následky kouření totiž tvoří většinu léčebných diagnóz od bronchitidy přes kardiovaskulární nemoci až po onkologické nálezy,“ upřesnil zástupce primáře plicního oddělení Arnošt Sobol. „Onemocnění vznikají zpravidla plíživě a bezbolestně, bohužel se při dnešním rychlém životním stylu nevyhýbají ani mladým pacientům,“ dodal Sobol.

V rámci pneumologické ambulance funguje v Uherskohradišťské nemocnici od roku 2010 protikuřácká poradna. „Poskytuje aktuální zhodnocení zdravotního stavu, poradenství a možnost odvykání kouření moderními léčebnými postupy,“ doplnila Lipovská.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x