Starý most přes Fryštáckou přehradu nahradí zcela nový

FRYŠTÁK - Mezi Fryštákem a Zlínem začaly ve středu velké dopravní komplikace spojené mimo jiné i s výstavbou zcela nového mostu přes Fryštáckou přehradu. Serveru Zlin.cz to řekl šéf Ředitelství silnic Zlínského kraje Bronislav Malý.

Problémem mostu je hlavně jeho nízká únosnost. Zlepšit stav jeho nosné konstrukce a zlepšit její zatížitelnost je mimo jiné také podmínkou k projektu stavby rychlostní komunikace R49.

Výstavba nového mostu si vyžádá úplnou uzavírku a používání objízdných tras. Předpokládá se, že po novém mostě se zde začne jezdit (ještě v omezeném režimu) od 3. srpna. Výstavba mostu ale potrvá déle, a to do 21. srpna.

Práce na mostě budou spočívat v odbourání železobetonové monolitické konstrukce, bude vybetonován nový úložný práh i závěrná zídka. Nová nosná konstrukce bude tvořena prefabrikovanými předpjatými železobetonovými trámovými nosníky, na kterých bude vybetonovaná spřažená deska. Dále budou provedeny související stavební úpravy mostního svršku a hydroizolace, sanace spodní stavby a nezbytná úprava navazujících částí silnice.

„Smluvní cena za tuto zakázku činí 5,441 milionu korun. Stavba má přislíbeno spolufinancování z prostředků Státního fondu dopravní infrastruktury. Výše příspěvku může činit až 95 procent stavebních nákladů,“ dodal Bronislav Malý.

Mapy objízdných tras

run_function(‚hash‘,’po-modules-photogallery‘,’24850′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚1050‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚24850‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’po-modules-photogallery‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x