Nehoda u zlínské polikliniky zkomplikovala dopravu

ZLÍN - Vážná dopravní nehoda způsobila ve středu 27. května ráno dopravní komplikace na silnici I/49 v blízkosti polikliniky ve Zlíně. Serveru Zlin.cz to sdělil mluvčí Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice.

Kvůli nehodě dvou osobních aut nabrala zpoždění i vozidla MHD. Dopravní společnost Zlín – Otrokovice vypravila na trasu náhradní autobusy.

Nehoda se stala kolem půl sedmé ráno v blízkosti zlínské polikliniky ve směru jízdy na Otrokovice. Jedno auto přejelo do protisměru, kde se čelně srazilo s jiným vozem. Cesta zůstala neprůjezdná pro trolejbusy MHD, které neměly pomocný pohon, protože místo nehody se objíždělo přes středový ostrůvek v příliš velké vzdálenosti od trolejového vedení.

„Do vyšetření nehody a zprovoznění úseku, tedy asi do 7.10 hodin, mohly nehodové místo objíždět a pokračovat v jízdě jen trolejbusy s pomocným dieselagregátem. Ostatní trolejbusy linek 2, 6 a 10 zůstaly před místem nehody stát. Úsek byl obtížně průjezdný i pro ostatní vozidla, takže se tvořily velké kolony,“ uvedl hlavní dispečer dopravní společnosti Josef Polách. Některé spoje na linkách 2, 6 a 10 získaly zpoždění až 35 minut.

Za účelem zmírnění negativních dopadů této události na cestující vypravila dopravní společnost čtyři posilové autobusové spoje, z toho dva kloubové autobusy. Jeden kloubový autobus byl stažen z linky 55 a směřoval na Zlín, aby nevznikla proluka mezi spoji v období dopravní špičky a návozu cestujících do zaměstnání a škol. Autobus na lince 70 mimořádně zastavoval na všech zastávkách. Informace pro cestující o mimořádné události byla zveřejněna také na elektronických informačních panelech na zastávkách.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x