Hlavní cenu v soutěži Stavba roku získal objekt v Uherskohradišťské nemocnici

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Centrální objekt chirurgických oborů v Uherskohradišťské nemocnici získal hlavní cenu v soutěži Stavba roku 2014 Zlínského kraje, a to v kategorii stavba občanské vybavenosti. Serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí nemocnice Dana Lipovská.

V letošním ročníku soutěže Stavba roku Zlínského kraje zápolilo v sedmi kategoriích 42 staveb. V kategorii stavba občanské vybavenosti bylo uděleno pět čestných uznání a hlavní cena, kterou získal právě centrální objekt chirurgických oborů v Uherskohradišťské nemocnici. Jeho výstavba začala v červenci 2012, slavnostní otevření se uskutečnilo 10. října loňského roku a veřejnosti začal sloužit v listopadu.

„Je to obrovské ocenění pro všechny, kteří se na stavbě podíleli a zasloužili se o to, že vůbec mohla vzniknout. A také ocenění našeho zdravotnického personálu, který dokázal během velmi krátké doby a bez omezení péče přestěhovat oddělení a s objektem se rychle sžít. Věříme, že se v horizontu tří let soutěže opět zúčastníme, tentokrát se stavbou budovy pro interní obory, která by měla být druhou etapou nové výstavby,“ reagoval na ocenění předseda představenstva Uherskohradišťské nemocnice Petra Sládek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x