Vicemistr republiky je ze Zlína. Martin Břenek válel na mistrovství novinářů

Před rokem byl na mistrovství republiky novinářů poprvé. Bojoval, ale neuspěl. "Uvidíme za rok, musím se zlepšit," říkal tehdy Martin Břenek, šéf krajské sportovní redakce Deníku.

Letos vyrazil na každoroční republikový šampionát v Houštce u Staré Boleslavi dobře natrénovaný. „Ale hlavně výborně motivovaný a vybavený, sám jsem mu vypletl raketu, je to náš skokan desetiletí, jeho bekhend je elitní,“ usmál se ještě před odjezdem jediného reprezentanta Zlínského kraje prezident zlínského Tenisového klubu Milan Kalus.

A opravdu, Martin dokázal téměř nemožné, postoupil v kategorii do 45 let ze skupiny a pak válel neuvěřitelným způsobem. Na jeho výpletu zůstal v dalších bojích třeba Vladimír Vokál z Rádia Impuls, několikanásobný mistr republiky, vynikající závodní hráč.

Martin pak sice ve finále nestačil na mnohonásobného vítěze turnaje Marka Wollnera z České televize. I tak ale veze do Zlína největší novinářsko-tenisový úspěch celé dlouhodobé historie mistrovství republiky.

„Ve Zlínském Deníku to určitě oslavíme, Martin má neuvěřitelnou výdrž i v práci, je to prostě borec,“ těší se na redakční oslavy kolegyně Jana Zavadilová, která se prý dá rovněž na tenis.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x