Občané Rožnova pod Radhoštěm dali loni k recyklaci několik tun elektrospotřebičů

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Téměř devět tun primárních surovin odevzdali v loňském roce občané v Rožnově pod Radhoštěm, kteří přinesli elektrospotřebiče do sběrného dvora. Vyplývá to z Certifikátu Environmentálního vyúčtování společnosti ASEKOL, řekl serveru Zlin.cz mluvčí rožnovské radnice Tomáš Gross.

Rožnovští loni vytřídili 457 televizí, 126 monitorů a dalších skoro sedm tun drobných spotřebičů. „Tím jsme podle přepočtů uspořili přes 250 megawatt hodin elektřiny, přes 13 tisíc litrů ropy a přes 1000 metrů krychlových vody,“ vyjmenovala Lenka Němcová z odboru správy a majetku rožnovské radnice. Podle ní lidé navíc snížili emise skleníkových plynů a produkci nebezpečných odpadů.

V Rožnově je možné třídit elektroodpad už několik let. „Jeho sběr a následnou recyklaci zajišťuje společnost ASEKOL, která nám poskytuje přesné informace o tom, kolik elektrické energie, ropy, uhlí a primárních surovin nebo vody jsme díky zodpovědnému třídění ušetřili a pomohli životnímu prostředí,“ uvedl starosta Radim Holiš. Kromě elektroodpadu je možné třídit papír, plast, sklo, nápojové kartony, textil nebo kovy.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x