Úředníci zlínské radnice našlapali na kole téměř 700 kilometrů

ZLÍN - Cyklisté ze zlínské radnice skončili v rámci kampaně Do práce na kole na osmém místě v kategorii Pravidelnost, každý ze čtyřčlenného týmu během května najezdil v průměru 174 kilometrů. Serveru Zlin.cz to uvedl mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák.

Celkem na cestách mezi domovem a prací dohromady urazil tým složený z úředníků zlínského magistrátu na kolech a koloběžce 695 kilometrů. V rámci Zlínského kraje zvítězil pětičlenný Klub DDT z otrokovické rozvodny, který si na své konto připsal průměr 661 kilometrů a celkem najel 3 306 kilometrů.

Hlavním sdělením kampaně Do práce na kole bylo to, že bicykl se dá využívat nejen pro volný čas, ale i k dopravě do zaměstnání nebo za nutnými záležitostmi. Soutěžit mohly dvou až pětičlenné týmy. Kategoriemi byly Pravidelnost – týmy, Výkonnost – jednotlivci a Výkonnost – týmy.

„Tahle akce měla smysl. Jezdit do práce je rychlé a zdraví prospěšné. Ověřit si to může každý,“ vzkázal radní Josef Novák, který má ve Zlíně na starosti cyklodopravu a sám se kampaně zúčastnil. Z týmu Cyklisté z radnice měl nejvíce jízd, celkem 38. Na počet kilometrů byla nejlepší Hana Večerková. Během jízd z Otrokovic do Zlína a zpět nastřádala 254 kilometrů.

Kampaň na Do práce na kole má přispět k dalšímu rozvoji cyklistiky. Ve Zlíně prožívá tento způsob dopravy či trávení volného času prudký rozvoj. V těchto dnech se dokončují další úseky cyklostezky vedoucí přes střed města a připravuje se výstavba dalších. Loni došlo po mnoha letech konečně k propojení Zlína a Otrokovic, na kole se dá bezpečně dojet po speciální komunikaci i do Lukova.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x