Valašskomeziříčské kino Svět se dočká opravy

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Kino Svět ve Valašském Meziříčí čeká v následujících měsících rekonstrukce, jejímž stěžejním bodem je zateplení budovy a výměna oken. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí města Renata Votrubová.

Rekonstrukce kina by měla být hotova do letošního listopadu. Celkové náklady byly vyčísleny přibližně na 13 milionů korun, z toho dá radnice ze své kapsy necelých 9,5 milionu korun, zbytek pokryje investiční dotace z operačního programu Životní prostředí.

Kino Svět ve Valašském Meziříčí patří k nejnavštěvovanějším jednosálovým kinům v republice. Do zateplení a výměny oken se radnice pustila hlavně z důvodu úspor energií. „Vytápění budovy je energeticky náročné, proto je nutné zateplit fasádu i strop. Necháme také vyměnit okna a vstupní dveře. Kino Svět tak získá moderní a mnohem přívětivější tvář,“ řekla k rekonstrukci místostarostka města Yvona Wojaczková.

Provoz kina bude v době rekonstrukce kompletně zachován. „Jediné omezení se týká vstupu do kina. Původní vchod do kina bude uzavřen a pro diváky bude zřízen provizorní vstup,“ sdělila místostarostka města.

Kino Svět přivítá ročně na 50 tisíc diváků, což ho řadí podle Unie filmových distributorů na 13. místo v republice. Místní kino bylo poprvé uvedeno do provozu v roce 1992.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x