Nadační fond Jonášek si na své konto připíše dalších více než 140 tisíc korun, poputují z Valašska

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Hned dvě benefiční akce na podporu Nadačního fondu Jonášek se konaly v parku zámku Kinských ve Valašském Meziříčí. Jak serveru Zlin.cz uvedla mluvčí města Renata Votrubová, výtěžek ve výši přes 140 tisíc korun převezme dětská onkologie Fakultní nemocnice Brno.

Bezmála 75 tisíc korun se podařilo vybrat během akce nazvané Jonáškovo zábavné odpoledne, kterou přišlo podpořit 1 494 návštěvníků. Na pódiu zámeckého amfiteátru se vystřídaly taneční i folklorní skupiny, hudebníci i sportovci. Kromě kulturního programu se děti mohly pobavit na dalších atrakcích. Čekaly je například dovednostní hry, kolotoče, skákací hrad nebo jízda na ponících. Odpoledne zakončil slavnostní ohňostroj.

Druhý benefiční program patřil dětem. Při příležitosti jejich svátku uspořádala meziříčská radnice společně s dalšími organizacemi dětský den. Stovky dětí v doprovodu rodičů, prarodičů a dalších příbuzných si mohly vyzkoušet různé zručnostní a dovednostní disciplíny. Připravena byla například jízda na koni, soutěže i hry. V tanečních ukázkách se představily děti z místních tanečních kroužků. Překvapením byl pro diváky Mírový běh s hořící pochodní. Tu nesli dobrovolní běžci, kteří se účastníkům akce představili na pódiu v amfiteátru. Návštěvníci parku si mohli mírovou pochodeň podržet a poslat s ní své přání například svým kamarádům do dalších měst a zemí. Akci si nenechalo ujít 1 138 diváků a výtěžek se vyšplhal na 57 tisíc korun. Z dobrovolných příspěvků dárců se pak podařilo vybrat dalších devět tisíc korun.

„Byli jsme potěšeni, s jakým zájmem se akce setkaly. Chtěli bychom v budoucnu Nadačnímu fondu Jonášek pomáhat a spolupracovat s nimi. Těšíme se na další úspěšné akce,“ uvedla místostarostka města Yvona Wojaczková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x