Silnice v Nedašově Lhotě se dočká opravy za 47,5 milionu korun

NEDAŠOVA LHOTA - Ředitelství silnic Zlínského kraje se pustilo do opravy dvoukilometrového úseku silnice v Nedašově Lhotě na Zlínsku. Práce budou stát 47,5 milionu korun, serveru Zlin.cz to oznámil mluvčí Ředitelství silnic Zlínského kraje Vojtěch Cekota.

Práce potrvají do poloviny letošního listopadu a vyžádají si částečné uzavírky po polovinách vozovky s využitím světelné signalizace nebo dopravního značení. Vzhledem k rozsahu prací budou současně probíhat práce na dvou až třech pracovních místech.

Silnice třetí třídy v Nedašově Lhotě je v havarijním stavu. „Nezapomínáme ani na méně zatížené silnice na samém okraji Zlínského kraje. Připravená investice přispěje v Nedašově Lhotě k plynulejší jízdě i větší bezpečnosti silničního provozu. Zlepší celkový stav silniční trasy, která nás spojuje se Slovenskem. Ke stejnému účelu přispěje i letos dokončovaná rekonstrukce této silnice mezi Brumovem a Návojnou,“ uvedl šéf Ředitelství silnic Zlínského kraje Bronislav Malý.

Během rekonstrukce silnice nechá obec zároveň položit do země novou kanalizaci. Rekonstrukce vozovky bude zahrnovat i vybudování nových zastávkových pruhů osobní linkové dopravy nebo částečnou rekonstrukci mostů.

Stavba má přislíbeno spolufinancování z prostředků Evropské unie v rámci Regionálního operačního programu Střední Morava. Výše dotace má činit 85 procent uznatelných nákladů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x