Jiří Novák opět v akci. Smetánku lízal se synem Jakubem

Celkem osmnáckrát se radoval se svými partnery z prvenství na špičkových turnajích ATP. Raketu ani náhodou nikdy nepověsil na skobu v šatně a drží se v parádní formě. Jiří Novák, bývalá světová tenisová pětka, oslavil nedávno 40. narozeniny a teď si dal docela zajímavý dárek.

Zlíňan srdcem žijící s rodinou delší čas v Prostějově udělal málokdy vídaný, pozoruhodný počin. Oprášil registrační průkaz pro české soutěže a vydal se do Uherského Hradiště na krajský přebor jednotlivců. Singla nehrál, ten má na programu v dresu dříve narozených v německé bundeslize, ale do debla se přihlásil s prvorozeným synem Jakubem, nadějným juniorským tenistou.

A aby nebylo Nováků málo, držel koučovské žezlo Jiří Novák starší, jinak hodně známý tenisový rozhodčí.

„Ani to nebylo všechno, v roli fanynek byla i moje manželka a taky Jirkova choť, Kubova maminka Katka,“ popisoval rodinný slet u Moravy v Uherském Hradišti Novák nejstarší.

Jak jinak tohle mohlo dopadnout. Novák-Novák, otec a syn, postoupili hladce do finále, tam se ale rvali o každý míč a zdolali brněnskou dvojici Tyllich-Čtverák těsně 2:1 na sety.

Pro Jiřího Nováka evidentní vzpruha. Vyhlášený džentlmen tenisových dvorců šíří dál slávu českého tenisu. Třeba jako tréningový sparingpartner Lucie Šafářové v Prostějově, nebo v Německu, kde válí spolu s Bohdanem Ulihrachem v dresu Offenbachu. Letos už sejmul bývalé hvězdy Francouze Santora či Nizozemce Haarhuise.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x