Chystaná rekonstrukce zlínské ulice Mostní vypukne v červenci

ZLÍN - Dlouho připravovaná rekonstrukce ulice Mostní ve Zlíně odstartuje v červenci. Letošní práce potrvají do listopadu, poté budou na zimu přerušeny a hotovo bude v průběhu příštího roku, serveru Zlin.cz to uvedl mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák.

Proměna nejzanedbanější ulice ve městě v příjemné místo je největší letošní investicí radnice. Celkové náklady dosáhnou výše asi 55 milionů korun. „Původní odhady byly ještě o více než 10 milionů vyšší. Stlačit se nám je podařilo díky vysoutěžení této zakázky,“ sdělil radní Josef Novák, který rekonstrukci Mostní připravuje.

Ulice Mostní se bude rekonstruovat v délce 1,1 kilometru. Silnice bude rozšířena, a to v průměru o tři čtvrtě metru. Kluzké a nyní už značně poškozené kostky nahradí asfalt. Křižovatky budou mírně vyvýšené, což zvýší bezpečnost chodců. Počítá se i s rekonstrukcí chodníků, ty nově pokryje dlažba o velikosti 30 x 30 centimetrů. Na celém úseku bude také přeloženo trolejbusové vedení.

Ulici Mostní se bude možné vyhnout po objízdných trasách, které jsou již vytyčeny. Prohlédnout si je lze zde. Popsány jsou také jednotlivé etapy rekonstrukce.

Během stavebních prací nebudou moci obyvatelé Mostní a přilehlých ulic parkovat alespoň po nějaký čas na svých obvyklých místech. Radnice jim proto nabízí náhradní plochy. Na parkovišti pod sportovní halou budou mít vyčleněných 53 míst, na parkoviště nad budovou magistrátu v ulici L. Váchy se vejde 20 automobilů. „Na těchto parkovištích bude možné zaparkovat na základě speciálních povolenek, které začneme začátkem července vydávat na Odboru koncepce a realizace dopravních staveb, který sídlí na ulici L. Váchy,“ prohlásil Karel Říha, vedoucí jmenovaného odboru magistrátu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x