Kvůli rekonstrukci křižovatky čeká trolejbusy na Podhoří objížďka

ZLÍN - Stavební práce na rekonstrukci křižovatky ulic Svatopluka Čecha a Mikoláše Alše ve Zlíně na Podhoří budou od poloviny června do poloviny srpna důvodem pro zavedení částečné náhradní trasy trolejbusové linky číslo 4. Jak serveru Zlin.cz sdělil mluvčí Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice Vojtěch Cekota, trolejbusová zastávka Alšova bude přesunuta do ulice Boženy Němcové.

Už od pondělí 15. června začne rekonstrukce křižovatky ulic Svatopluka Čecha a Mikoláše Alše v místní části Podhoří. Spravovat se bude povrch vozovky a chodníky, včetně odvodnění zpevněných ploch. „Počítáme také s přeložkou veřejného osvětlení,“ upřesnil radní Josef Novák, do jehož kompetencí patří doprava. Dodal, že celkové náklady dosáhnou výše čtyř milionů korun. Kvůli stavebním pracím dojde k úplné uzavírce této křižovatky. Dotkne se to také trolejbusové linky číslo 4.

„Na lince 4 budou jezdit jen hybridní trolejbusy s dieselagregátem, aby mohly projíždět po objízdné trase, kde není trolejové vedení. Ve směru jízdy na Podhoří budou trolejbusy z Mostní ulice pokračovat v jízdě rovně ulicí Boženy Němcové. Na jejím konci odbočí vlevo a po ulici Karoliny Světlé se vrátí zpátky pod trolejové vedení v ulici Svatopluka Čecha,“ uvedl hlavní dispečer Josef Polách. Stejnou trasu použijí trolejbusy i v opačném směru jízdy. Nebude obsluhována zastávka Alšova, ale místo ní bude fungovat na objízdné trase dočasná zastávka v ulici Boženy Němcové.

Předpokládá se, že uzavírka a objízdná trasa budou v platnosti až do 15. srpna.

objízdná trasa

run_function(‚hash‘,’po-modules-photogallery‘,’24875′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚1058‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚24875‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’po-modules-photogallery‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x