Uherskohradišťskou MHD čekají velké změny

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Rozšíření autobusového provozu na sídlišti Štěpnice a více spojů na hřbitov v místní části Mařatice jsou hlavními změnami, které budou od neděle 14. června zavedeny v síti MHD v Uherském Hradišti. Serveru Zlin.cz to řekl mluvčí města Jan Pášma.

Autobusový provoz na lince číslo 7 do Štěpnic rozšíří dopravce (ČSAD BUS Uherské Hradiště) od neděle 14. června. „Naším cílem bylo, aby všechny spoje, jak v pracovní dny, tak i v soboty a neděle, byly vedeny přes celé Štěpnice, tedy aby byly obslouženy také zastávky Zahradní a U Olšávky,“ přiblížil místostarosta Uherského Hradiště Zdeněk Procházka. Nový spoj bude dále zaveden v sobotu. V 7.20 hodin pojede z autobusového nádraží do Štěpnic a zpět.

Prodloužení trasy spojů přináší i prodloužení jízdní doby, a proto u některých spojů dochází k jejich uspíšení z důvodu zachování návaznosti na další spoje na autobusovém nádraží.

Další rozšíření provozu nastane na lince číslo 5, kdy v pracovní dny budou nově čtyři spoje (od 13.30 do 16.30 hodin) zajíždět na zastávku Mařatice, hřbitov.

„Po půl roce provozu provedeme vyhodnocení frekvence cestujících na nově obsluhovaných zastávkách a budeme schopni posoudit, jak velký přínos celá akce měla. Nyní jsem přesvědčen, že obyvatelé avizované změny přivítají a budou MHD využívat,“ reagoval místostarosta Procházka v návaznosti na skutečnost, že teprve před několika dny přišla otázka MHD na přetřes při veřejném sekání vedení města Uherské Hradiště s občany sídliště Štěpnice. Požadavek na více spojů do Štěpnic zazněl i tam.

„Jsem rád, když obyvatelům můžeme jednak naslouchat, jednak jim nabídnout skutečná řešení problémů, které je trápí. A MHD je na setkáních často tématem číslo jedna,“ vypověděl starosta města Uherské Hradiště Stanislav Blaha. „Podobně jako jsme se již setkali s lidmi v Jarošově, Sadech a Štěpnicích, zajedeme do všech místních částí města, nejbližší akcí je veřejné setkání v Mařaticích dne 22. června,“ slíbil starosta.

Už v měsíci březnu zavedlo město spolu s dopravcem novinku v MHD Uherské Hradiště v podobě přestupní jízdenky. Na stole je také nový generel dopravy, který zahrnuje MHD jako celek. „Generel řeší dopravu v celém souměstí Uherské Hradiště, Staré Město a Kunovice, případné úpravy v dopravě proto mohou přinést komfort velmi širokému spektru obyvatel,“ uzavřel Zdeněk Procházka.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x