Koncert v Hradišti připomene kulaté výročí Bacha a Händela

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Skladby dvou velikánů barokní hudby zazní v neděli 14. června na komentovaném koncertě v uherskohradišťské modlitebně Církve českobratrské evangelické. O akci informoval server Zlin.cz evangelický farář Michal Vogl.

Co měli společného a v čem byli naopak odlišní dva z nejvýraznějších hudebních skladatelů všech dob Johan Sebastian Bach a Georg Fridrich Händel, současníci, kteří se nikdy nesetkali? Jaký byl jejich vývoj hudební i duchovní, co jejich životy a tvorbu ovlivnilo? I na to by návštěvníci koncertu věnovaného 330. výročí narození Bacha a Händela mohli dostat odpověď.

„Slovní a především hudební. V podání skvělé sopranistky Dity Brlicové-Rozumkové, varhaníka Michala Vilíma a flétnistky Jany Grossmannové, interpretů, kteří se barokní hudbou zabývají už léta,“ uvedl Vogl.

Při jejich vystoupení zazní například Bachova Toccata dmi, Preludium Es dur, chorální předehry, či Arie z kantáty BWV 208 Schaffe koennen nebo Quia respexit z Magnificat.

„Händelovu muziku představí také několik arií, například z oratoria Mesiáš, Ombra mai fu z opery Xerxes. Návštěvníci uslyší i několik klavírních suit nebo Hallskou sonátu pro klavír a flétnu,“ přiblížil program evangelický farář.

Koncert začne v neděli v 17 hodin v evangelické modlitebně v ulici Jana Blahoslava 419. Vstupné je dobrovolné.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x