Ve Zlíně začíná velká rekonstrukce Podhoří

ZLÍN - V pondělí 15. června začne rekonstrukce křižovatky ulic Svatopluka Čecha a Mikoláše Alše ve zlínské místní části Podhoří. Servru Zlin.cz to sdělil mluvčí města Zdeněk Dvořák.

Spravovat se bude povrch vozovky a chodníky, včetně odvodnění zpevněných ploch. „Počítáme také s přeložkou veřejného osvětlení,“ upřesnil radní Josef Novák, do jehož kompetencí patří doprava. Dodal, že celkové náklady dosáhnou výše čtyř milionů korun a práce potrvají do srpna.

Kvůli stavebním pracím dojde k uzavírce této křižovatky. O objízdných trasách informoval server Zlin.cz už v neděli 14. června.

V Podhoří se bude také rekonstruovat ulice Svatopluka Čecha, a to v úseku od křížení s místní komunikací v ulici Karolíny Světlé až po napojení místní komunikace v ulici Na Slanici. Vyměněn bude povrch komunikace i přilehlých chodníků. „Opravíme parkovací místa a vybudujeme i 57 nových. Necháme také nasvítit místa pro přecházení chodců, čímž zvýšíme jejich bezpečnost. Upravovat se budou také inženýrské sítě,“ vyjmenoval Karel Říha, vedoucí Odboru koncepce a realizace dopravních staveb magistrátu.

V průběhu stavby, která potrvá od počátku července do konce října, nebude možné využívat stávající parkovací místa podél cesty ze strany sídliště Podhoří. Majitelům vozidel radnice nabízí parkování na provizorním parkovišti, které vznikne mezi bytovými domy č.p. 514 a 515 (příjezd z ulice Růžové, bývalé dětské hřiště). Náklady na rekonstrukci ulice Svatopluka Čecha dosáhnou výše sedmi milionů korun.

objízdná trasa

run_function(‚hash‘,’po-modules-photogallery‘,’24877′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚1058‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚24877‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’po-modules-photogallery‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x