Diakonie otevřela ve Vsetíně první dobročinný obchůdek

VSETÍN - Diakonie Vsetín otevřela v uplynulých dnech ve Vsetíně v ulici Na Příkopě první Dobročinný obchůdek. Serveru Zlin.cz to řekla za vsetínskou radnici Adéla Kousalová.

„Otevření Dobročinného obchůdku vnímám od začátku tak trochu jako zázrak, protože jsme jeho otevření realizovali v poměrně krátkém čase – během tří týdnů,“ uvedl Dan Žárský, ředitel Diakonie Vsetín s tím, že motto vsetínského obchůdku je koupíš – pomůžeš.

Diakonie Vsetín chce výtěžek z prodeje zboží použít na dofinancování služeb na pomoc seniorům a lidem v sociálně tíživé situaci. V dobročinném obchůdku mohou lidé nakoupit za příznivé ceny oblečení pro děti i dospělé, kabelky, šátky, bižuterii, sklo, porcelán nebo keramiku. Na výběr je i velké množství plyšových hraček nebo sortimentu Fair trade produktů, jako je káva, čaj či čokoláda. „Do obchůdku mohou zájemci donést věci, které jim doma jen leží, ale jsou stále pěkné a nepoškozené. Rádi je pak zařadíme do nabízeného zboží,“ dodal ředitel Žárský.

Posláním Diakonie Vsetín je péče o člověka a svůj postoj by ráda přenesla i do prostředí obchůdku. Postaráno tak bude nejen o nakupující, ale i o děti, pro něž je připraven dětský koutek, a pro čekající „protějšky“ zase příjemné posezení venku v pohodlných křeslech. Do budoucna zde plánují nabízet i dobrou kávu.

„Věci, které se lidé rozhodnou darovat do dobročinného obchůdku, mohou nosit v malém množství – jednu tašku přímo do obchodu, větší množství převezmou v Domově Jabloňová ve Strmé ulici každou středu od 14 do 16 hodin, po domluvě i jinak,“ upřesnila Marta Vodáková ze vsetínské Diakonie. Otevírací doba obchůdku je od pondělí do pátku od devíti do 17 hodin a v sobotu od devíti do 11 hodin.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x