Český olympijský výbor finančně podpoří sportovní aktivity mládeže ve Zlínském kraji

ZLÍNSKÝ KRAJ - Český olympijský výbor předložil Zlínskému kraji ke schválení darovací smlouvu o poskytnutí peněžitého daru ve výši 2 515 473 korun na poskytnutí podpory sportovní činnosti dětí a mládeže formou dotací sportovním klubům působícím na území Zlínského kraje. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí hejtmanství Renata Škrobálková.

Zásadní podmínkou smlouvy je, že kraj musí ze svého rozpočtu uvolnit minimálně stejně velkou částku na sportování dětí a mládeže.

„Zlínský kraj sportovní činnost dětí a mládeže dlouhodobě podporuje, celková částka, kterou rozdělíme v letošním roce, činí 16,2 milionu korun včetně daru od Českého olympijského výboru. Každoročně dotujeme přibližně 60 sportovních organizací a klubů a právě to bylo Českým olympijským výborem velmi pozitivně kvitováno,“ sdělil krajský radní Petr Navrátil, zodpovědný za oblast školství, mládeže a sportu.

Mezi největší sportovní kluby, které se věnují mládežnickému sportu a jsou podporovány Zlínským krajem, patří FC Slovácko, Fotbalový club Zlín, hokejový klub HC PSG Zlín a Valašský hokejový klub.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x