Uherskohradišťská radnice opět předá Cenu Vladimíra Boučka

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Uherskohradišťská radnice v červnu předá Cenu Vladimíra Boučka za zachování a rozvoj lidové umělecké výroby. Jak serveru Zlin.cz řekl mluvčí města Jan Pášma, tentokrát bude oceněna výroba slámových kraslic, kameninových drátovaných výrobků a práce s hlínou.

Předání ceny se uskuteční 25. června ve velkém sále Reduty v Uherském Hradišti. Pocty se dočká Taťána Malinová, která vyrábí slámové kraslice, a manželé Crlovi, výrobci kameninových drátovaných výrobků. Keramik Antonín Moštěk pak ještě převezme čestné uznání za celoživotní tvůrčí přínos a popularizaci tradiční rukodělné výroby v oblasti práce s hlínou.

Město uděluje ocenění aktivním řemeslníkům od roku 2005. Za tu dobu už cenu převzalo 17 lidí, dalších sedm získalo čestné uznání. Navrhovat kandidáty mohou nejen odborníci, ale i laická veřejnost. Cenu Vladimíra Boučka za zachování a rozvoj lidové umělecké výroby uděluje jednou ročně Zastupitelstvo města Uherské Hradiště na návrh odborné komise, kterou tvoří odborníci v oboru etnologie a zástupci města.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x