Bezdrátové wifi připojení nabízí ve Zlíně a Otrokovicích už 11 vozů MHD

ZLÍN – Jedenáct kloubových vozů MHD Dopravní společnosti Zlín-Otrokovice nabízí od června bezdrátové připojení k internetu. Serveru Zlin.cz to sdělil mluvčí podniku Vojtěch Cekota.

„Představili jsme tuto technologickou novinku cestujícím poprvé v polovině roku 2013. Od té doby potkávali cestující v síti MHD ve Zlíně a Otrokovicích jeden a později dva kloubové vozy, které bezplatné připojení k internetu umožňovaly. Nyní rozšiřujeme službu na jedenáct vozů,“ řekl ředitel Dopravního podniku Zlín Otrokovice Josef Kocháň.

Ve všech případech jsou to vozidla, která jezdí na nejdelších linkách. Budou označená zvláštní nálepkou. „Instalace potřebného technického zařízení i měsíční poplatek operátorovi za připojení každého vozu k mobilnímu internetu představují určité náklady. Měly by se nám však vrátit v podobě poplatků za reklamu, kterou tímto způsobem našim klientům nabízíme,“ uvedl vedoucí reklamní agentury dopravního podniku Otto Doležal.

Kromě jednoho vozu, kde připojení zajišťuje na své náklady zlínský provider Avonet, bude v ostatních vozidlech připojení spojeno s podmínkou, aby si uživatel otevřel a prohlédl nejdřív vstupní offline internetovou adresu s reklamním sdělením, na ní si přečetl potřebné přihlašovací jméno a heslo a zadal je do příslušných políček webového formuláře. „Až po splnění této jednoduché podmínky se uživatel dostane na internet,“ dodal Cekota.

Zadavatel reklamy bude moct získat přesný přehled o tom, kolik cestujících si jeho vstupní stránku otevřelo a kolik se přes ni skutečně připojilo.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x