Krajská nemocnice T. Bati ve Zlíně má nově zateplený pavilon chirurgie

ZLÍN – Téměř 26 milionů korun stálo nové zateplení pavilonu chirurgie Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně. Přes 15 milionů korun poskytla Evropská unie, sdělila serveru Zlin.cz mluvčí nemocnice Karla Havlíková.

Zbytek doplatila nemocnice z vlastních zdrojů. „Všechny práce se uskutečnily za omezeného provozu podle denního harmonogramu tak, aby nebyl narušený chod jednotlivých oddělení, která navazují na operativu. V budově jsou totiž kromě lůžkových oddělení chirurgických oborů a ambulancí také operační sály,“ řekl ředitel nemocnice Pavel Calábek.

Podle něj se zhotovitelé přizpůsobili omezenému provozu. „Pracovali i ve večerních hodinách, a to i v soboty, neděle a svátky. Termín dodrželi. Zateplení zlepšilo komfort pacientům i zaměstnancům a samozřejmě přinese úspory energie,“ dodal Calábek.

Zateplení se týkalo střechy i fasády. „Vyměnili jsme také výplně oken a dveří. Okna jsou plastová, dveře hliníkové a vše je zaskleno trojsklem. V každém okně jsou zažluzie,“ informoval vedoucí oddělení správy budov nemocnice Martin Nedbálek.

Pro zlepšení hygienických podmínek jsou v každé místnosti aspoň po jednom okenním křídle nainstalované sítě. „Umožní to větrání, aniž by do místnosti létaly mouchy a jiný hmyz. Vnitřní prostory budovy jsou nově vymalované, osazené jsou nové parapetní desky a úprav se dočkaly balkony i lodžie,“ dodala Havlíková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x