Portugalské fotbalisty čeká po tréninku v Otrokovicích první zápas

OTROKOVICE, UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Fotbalové Mistrovství Evropy hráčů do 21 let odstartovalo a portugalskou reprezentaci, která od neděle trénovala v otrokovickém Sportovním areálu Baťov, čeká ve čtvrtek 18. června první zápas. Jak serveru Zlin.cz sdělila mluvčí otrokovické radnice Romana Stehlíková, proti Anglii nastoupí na stadionu v Uherském Hradišti ve 20.45 hodin.

Pražské stadiony, kde se šampionát koná a lze vidět i tým Česka, hlásí plno. Velký zájem je ale i o dění na Moravě. Sotva se za branami Sportovního areálu Baťov v Otrokovicích objevil národní tým Portugalska, tribuny se zaplnily lidmi. Mnozí z nich se těšili především na Bernarda Silvu, středopolaře Monaka, kterého UEFA řadí mezi deset největších evropských talentů. Tým byl také pod drobnohledem řady televizních štábů a fotografů. Ti se z Portugalska nenechali ujít jediný trénink. „Do dnešního dne absolvovalo mužstvo pět tréninkových jednotek. Otáčet se museli také správci Sportovního areálu Baťov, kteří pružně reagovali na požadavky týmu. Trenérům vyšli vstříc i s novým nalajnováním hřiště, které tak nově vyznačuje hrací plochu nejen na délku, ale i na šířku,“ doplnila Stehlíková.

Portugalci nemají lehkou pozici. Ve skupině na ně čekají silní soupeři. Ve čtvrtek se utkají s Anglií, v neděli na ně čeká Itálie, která byla už jedenáctkrát v semifinále, pětkrát vyhrála a na šampionátu je tak nejúspěšnější zemí. Ve středu 24. června pak změří síly se Švédskem.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x