Maskotem záchytných kotců v Holešově se zřejmě stane týraný pejsek Škyťák

HOLEŠOV - Záchytné kotce Městské policie v Holešově budou mít zřejmě vlastního maskota. Jak serveru Zlin.cz sdělila za holešovskou radnici Jana Rohanová, stane se jim týraný pejsek, kterého strážníci pojmenovali Škyťák.

Na zuboženého pejska upozornil strážníky všímavý občan. Zvíře bylo ve velmi špatném stavu. „Strážníky šokovaly známky týrání. Pejsek byl bázlivý a odmítal jíst,“ popsal první muž holešovské městské policie Eduard Dlhopolček.

Následovala prohlídka u veterináře, který zjistil, že zvíře má potíže se srdcem a pro další zdravotní potíže mu byla nasazena antibiotika. Stav malého křížence se začal pomalu lepšit a pro svůj nezaměnitelný hlasový projev získal jméno Škyťák. „Pes si strážníky natolik získal, že nyní uvažují, že si  Škyťáka nechají coby maskota záchytných kotců. Kotce si bez jeho přítomnosti už neumějí představit,“ poznamenala Rohanová.

Záchytné kotce vznikly v Holešově v roce 2014  a slouží jako dočasné útočiště pro zatoulaná nebo ohrožená zvřata. Jakmile strážníci zjistí majitele pejsků, putují zpět ke svým pánům. Pokud se majitele nepodaří dohledat do 30ti dnů, městští policisté převezou zvíře do útulku v Kroměříži. Strážníci mají k dispozici tři kotce pro psy a voliéru pro ptáky.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x