Fotbalové mistrovství Evropy bude mít v Hradišti dopad na dopravu i parkování

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - V průběhu Mistrovství Evropy ve fotbale bude v Uherském Hradišti omezena doprava a změny se dotknou i parkování. Server Zlin.cz o tom informoval mluvčí města Jan Pášma.

Kvůli zajištění bezpečnosti při pořádání sportovní akce na ploše Masarykova náměstí (Fanzona) v rámci Mistrovství Evropy ve fotbale hráčů do 21 let budou zcela uzavřeny ulice Poštovní, Nádražní a také Masarykovo náměstí. První uzavírka tu nastala ve čtvrtek 18. června, další budou následovat 20., 21. a 24. června. „Uzavírky potrvají vždy od 12 hodin,“ upřesnil Pášma.

Nejbližší zápas se na městském fotbalovém stadionu Miroslava Valenty uskuteční v neděli 21. června ve 20.45 hodin, ve stejný čas se pak uskuteční i další zápas ve středu 24. června.

Ve dnech utkání musejí řidiči počítat s omezením v dopravě. Například bude platit zákaz vjezdu na parkoviště u kina Hvězda a před zimním stadionem. Uzavřené budou i příjezdové komunikace ke stadionu, a to ulice Rostislavova, U Stadionu a 28. října. „Dopravní značení na pozemních komunikacích bude instalováno v den utkání asi šest hodin před začátkem utkání,“ doplnil Pášma.

Organizátoři také zveřejnili doporučená místa, kde diváci mohou zaparkovat svá auta. Návštěvníci přijíždějící od Starého Města mají na hlavní křižovatce v Uherském Hradišti odbočit směr Zlín. Po 150 metrech na první křižovatce odbočit vlevo do ulice Štefánikova. Parkování je možné v prostorách bývalých kasáren na vyznačených místech. Fanoušci přijíždějící od Jarošova by měli na kruhovém objezdu u zimního stadionu odbočit ke Kauflandu. Auta mohou nechat stát na parkovišti u Kauflandu a částečně na Studentském náměstí v prostorách bývalých kasáren na vyznačených parkovištích. Diváci přijíždějící od Kunovic by zase měli v ulici Malinovského odbočit k Tescu. Své vozy mohou odstavit na parkovišti u Tesca a na zelené ploše za Tescem na vyznačených místech.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x