Zámecký park bude hostit farmářský trh

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Na sobotu 20. června připravila valašskomeziříčská radnice společně s Muzeem regionu Valašsko další farmářský trh, tentokrát v parku zámku Kinských. Serveru Zlin.cz to řekla mluvčí města Renata Votrubová.

Trh odstartuje úderem osmé hodiny, prodejci své stánky uzavřou okolo 13. hodiny. Připraveno je i zážitkové dopoledne s výrobou panenek a prohlídka muzea za zvýhodněné vstupné.

Sýrové speciality, pečivo, ovoce, zelenina nebo zabíjačkové speciality. To vše a mnoho dalšího nabídne v pořadí druhý farmářský trh letošní sezony. Pro návštěvníky je připraveno na 20 prodejců. Nově se představí řezník z Mošnova s nabídkou bezlepkových výrobků. Po celé dopoledne čeká na zájemce kromě nakupování i další doprovodný program. S ochutnávkou ovocných šťáv se představí studenti IŠS-COP Valašské Meziříčí. Program doplní také pracovníci Muzea regionu Valašsko. Pro příchozí je připraveno zážitkové dopoledne s výrobou panenek z přírodních materiálů.

„Rozhodli jsme se znovu vyhovět občanům města, kteří nemohou z časových důvodů navštěvovat farmářské trhy v pátečních termínech. Lidé tak v sobotu mohou zavítat na plnohodnotný trh s čerstvými potravinami od místních farmářů. K mání bude i kyselé zelí, čerstvé bylinky nebo koření, také výborné sýry, jogurty či pečivo a spousta dalších dobrot,“ sdělila místostarostka města Yvona Wojaczková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x