Zlínský kraj se spolupodílí na vydání Mapy zážitků Moravy a Slezska

ZLÍN - Také v letošním roce připravují čtyři moravské kraje včetně kraje Zlínského vydání společné tiskoviny za účelem propagace cestovního ruchu na svém území. Tentokrát půjde o Mapu zážitků Moravy a Slezska, serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí hejtmanství Renata Škrobálková.

Radní Zlínského kraje už projednali uzavření smlouvy o spolupráci a spolufinancování při realizaci tohoto projektu a doporučili její schválení krajským zastupitelům.

Zlínský kraj spolupracuje s Jihomoravským, Olomouckým a Moravskoslezským krajem na projektech zaměřených na propagaci produktů a atraktivit cestovního ruchu na území Moravy a Slezska od roku 2005. V letošním roce bude vydána mapa těchto čtyř krajů, v níž budou vyznačeny zajímavé turistické cíle, na které bude také odkaz v textové části. Dále zde budou uvedeny pravidelně se opakující kulturní akce v jednotlivých krajích. Má jít o představení toho nejlepšího, co mohou kraje svým návštěvníkům nabídnout. Mapa bude vydána v jazykových mutacích čeština + ruština (20 tisíc kusů), angličtina + němčina (10 tisíc kusů) a polština + italština (10 tisíc kusů).

„Přínos těchto společných propagačních materiálů tkví především v komplexnosti poskytnutých informací o celém území Moravy a Slezska. Již několikrát se potvrdila větší efektivita společné propagace produktů a atraktivit cestovního ruchu, které území jednotlivých regionů přesahují. Proto se počítá s dalším pokračováním vzájemné úspěšné spolupráce moravských krajů,“ uvedl radní Zlínského kraje pro oblast kultury a cestovního ruchu Ladislav Kryštof.

Součástí projektu bude kromě vydání mapy také tisková konference v rámci brněnského veletrhu Regiontour 2016 a prezentace moravských krajů na veletrhu GOOD v italském Udine a na bike festivalu ve Vídni. Zároveň bude aktualizován společný web www.moraviasilesia.cz a budou dotisknuty aktualizované verze publikace Morava a Slezsko – Průvodce pěšího turisty, vydané moravskými kraji v roce 2009.

Předpokládané náklady projektu činí milion korun, kraje se na jejich úhradě budou podílet rovným dílem, tedy 250 tisíci korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x