Rožnovská radnice zjišťuje mezi obyvateli zájem o takzvanou kotlíkovou dotaci

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Rožnovská radnice začala mezi obyvateli města zjišťovat zájem o získání takzvané kotlíkové dotace. Serveru Zlin.cz to sdělil mluvčí města Tomáš Gross.

Kotlíkovou dotaci mohou lidé získat na výměnu starých kotlů na tuhá paliva (uhlí) za kotle na biomasu nebo kondenzační kotle na zemní plyn. Dotační titul kotlíkové dotace připravuje Zlínský kraj a rožnovská radnice potřebuje zjistit, zda by o dotaci byl ve městě zájem. „Prosíme případné zájemce, aby se nezávazně přihlásili pomocí vyplněného dotazníku (uvádí se číslo popisné a stáří kotle) na rožnovské radnici.“ uvedl místostarosta města Jan Kučera.

Výměna stávajících plynových kotlů za kotle nové plynové není možná, ale  pokud má vlastník dva druhy kotlů , tak lze zrušením starého kotle na tuhá paliva a starého plynového kotle získat dotaci na kotel na dřevo nebo na kondenzační plynový kotel. „Výše dotace je maximálně 80 až 85 procent ze 150 tisíc korun. V případě nezatepleného domu je možno i z této částky použít na některé z částečných opatření, přinášejících zlepšení tepelně technických vlastností budovy,“ doplnil vedoucí odboru rozvoje města Ivo Marcin.

Poslední termín pro vyjádření předběžného zájmu o kotlíkovou dotaci je 2. červenec. Dotazník je volně k dispozici na podatelnách radnice.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x