Holešov dokončil další etapu rekonstrukce Centra pro seniory

HOLEŠOV - V Holešově skončily práce na další etapě rekonstrukce Centra pro seniory, zařízení je nyní modernější a bezpečnější. Serveru Zlin.cz to za holešovskou radnici řekla Jana Rohanová.

Stavební práce na druhé etapě projektu začaly před rokem a v těchto dnech zástupci města a krajská radní Taťána Nersesjan symbolicky přestřihli pásku.

Cílem projektu bylo zvýšit kvalitu poskytovaných služeb. V jednotlivých bytech bylo zmodernizováno sociální zázemí. Původní jádra se změnila v nové imobilní koupelny a toalety, výměny se dočkala i elektroinstalace nebo rozvody vody, odpadů, podhledy, nášlapné vrstvy či obklady. Staré dveře pak nahradily bezpečnější protipožární a v přízemí budovy ještě vznikla nová prádelna.

„Celkem se podařilo opravit 64 bytových jednotek. Personál musel po dobu oprav pracovat ve ztížených podmínkách a práce vyžadovaly i trpělivost klientů. Jsme rádi, že se rekonstrukce obešla bez nutnosti omezit provoz centra,“ komentoval práce starosta města Rudolf Seifert.

Stavba stála celkem 31 milionů korun. Z této částky bylo 25,5 milionu čerpáno dotačně z Regionálního operačního programu Střední Morava. Zbytek doplatilo město z vlastních zdrojů.

 

 
 
 
 

Sponzorem článku jsou Luxusní koupelny Praha, které nabízejí:

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x