Baťův institut bude hostit Tátafest

ZLÍN - Den otců si v neděli připomenou ve zlínském 14|15 Baťově institutu, a to díky Tátafestu. Serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí institutu Michaela Mitáčková.

Zábavný program obohacený o čtení z knih, besedu nebo volné vstupy do muzea a galerie připravilo rodinné centrum Kamarád-Nenuda ve spolupráci s Krajskou knihovnou Františka Bartoše ve Zlíně.

Program na platformě mezi budovami 14 a 15 továrního areálu začne v 15 hodin. Během tří hodin se mohou děti, ale i jejich tátové, těšit na řadu zajímavých aktivit. „Připraveno bude osm stanovišť, kde si děti s tatínky mohou vyzkoušet například chůzi na chůdách, zatloukání hřebíků, hru na šamanské bubny nebo si zaskákat v pytli,“ řekla za organizátory Ivana Scharfová z Rodinného centra Kamarád-Nenuda.

Krajská knihovna připravila zábavné čtení tatínků. Tři tátové přečtou z připravených knih. Děti i dospělí se mohou těšit i na přednášku Toma Divilka ze Zoo Zlín, který pohovoří o tatíncích ve zvířecí říši. Chybět nebude ani koutek s malováním, drobné občerstvení nebo výstavka dětských knížek. Celý program vyvrcholí hudebním vystoupením kapely, která se skládá z mladých talentovaných hudebníků.

Po celou dobu konání Tátafestu budou mít tatínci se svými dětmi vstup zdarma na všechny výstavy Muzea jihovýchodní Moravy ve Zlíně (v budově 14) a Krajské galerie výtvarného umění ve Zlíně (v budově 14).

Akce je určená především mužům – otcům a je zdarma přístupná pro širokou veřejnost. Tátafesty se stejně jako v minulých letech budou konat na řadě dalších míst v celé ČR, například v Brně, Ostravě, Plzni, Olomouci nebo v Praze. Den otců je svátek, který se již i u nás dostal do obecného povědomí. Pochází z USA a s nápadem na jeho vznik přišla žena – Sonora Smart Dodd, jejíž otec – vdovec se staral o pět dětí. Poprvé se tento svátek slavil v roce 1910. Dnes se slaví nejen v USA, ale i v Evropě, vždy třetí neděli v červnu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x