Řidiče i chodce čeká ve Vsetíně omezení

VSETÍN - Hned tři dopravní omezení čekají v nejbližších dnech řidiče a chodce v ulicích Vsetína. Serveru Zlin.cz to za vsetínskou radnici uvedl Jiří Žůrek.

V souvislosti s rekonstrukcí povrchu ulice Palackého v úseku od odbočky na Podsedky po objekt kulturního střediska na Sychrově čeká řidiče dopravní omezení v průběhu týdne od 22. do 26. června. Hned na pondělí 22. června je plánováno zahájení frézování povrchu, a to po přibližně padesátimetrových úsecích. V těchto místech bude pak provoz řízen kyvadlově. Práce včetně položení nového povrchu by měly být v případě příznivých klimatických podmínek dokončeny v průběhu jednoho týdne. „Žádáme proto řidiče o zvýšenou pozornost při průjezdu tímto úsekem a zároveň upozorňujeme na možnost zdržení,“ konstatoval Libor Mareček ze Silničního správního úřadu.

K dalšímu omezení dopravy dojde v části ulice Stará cesta. Zde bude ve dnech 23. června až 31. července prováděna rekonstrukce kanalizace, která si vynutí úplné uzavření ulice pro dopravu.

Především chodce zasáhne v první fázi rekonstrukce křižovatky U Růžičků, která je naplánována na letní měsíce. V červenci se uskuteční rekonstrukce chodníků, které budou nově ze zámkové dlažby, a to včetně instalace nových obrubníků. Na ni pak bude navazovat výměna povrchu samotné vozovky. „Rekonstrukci chodníků si vyžádá omezení chodců a částečně také automobilové dopravy. Řadu prací však chceme provádět v noci, aby omezení byla co nejmenší,“ dodal ředitel Technických služeb města Vsetína Lubomír Střelec s tím, že následná výměna povrchů vozovky už bude v režii Ředitelství silnic Zlínského kraje.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x