Turismus v kraji oživil nový web pro cykloturisty i ojedinělá Fotostezka

ZLÍNSKÝ KRAJ - Nové webové stránky určené cykloturistům a ojedinělá Fotostezka - to jsou dvě novinky, se kterými pro své návštěvníky přichází Východní Morava. Serveru Zlin.cz to sdělil Zdeněk Urbanovský z Centrály cestovního ruchu Východní Moravy.

Turistický region Východní Morava má ambice stát se jednou z nejlepších cykloturistických destinací v ČR, a to díky rozvinuté infrastruktuře, která zahrnuje jak hustou síť bezpečných cyklostezek v údolích řek, tak zajímavé terénní trasy v hornaté krajině, ale i bike arény se zábavnými traily.

„V minulém roce jsme provedli kompletní pasport značených tras v terénu. Je jich na Východní Moravě přes sedm tisíc kilometrů, z toho 2 500 kilometrů připadá na cyklotrasy. Cykloturistika díky výborným podmínkám do našeho kraje láká velké množství návštěvníků, chceme jim usnadnit hledání vhodných tras. Ty si u nás užije prakticky každý, jak rodina s dětmi, tak náročný biker, ale také milovníci takzvané vinařské turistiky či lidé, kteří rádi putují na kole za sakrálními památkami. Webové stránky postupně doplňujeme a průběžně aktualizujeme,“ řekla Dana Daňová, ředitelka Centrály cestovního ruchu Východní Moravy.

Resort Valachy Velké Karlovice připravil na letní sezonu novinku pro milovníky fotografování a turistiky. Na konci června otevře jedinečnou Fotostezku Valachy, která návštěvníky zavede na fotograficky zajímavá místa v okolí Velkých Karlovic a přinese jim navíc rady a tipy, jak co nejlépe zvěčnit krásy přírody během výletu.

„Fotostezka Valachy v délce šest kilometrů má 11 zastavení, která nabízejí například výhledy do krajiny, rozhlednu, ale také u typické valašské chaloupky, staré zvoničky, zurčícího horský potok či zajímavý lesní porost se staletými buky. Trasa se dá včetně zastávek projít za dvě až tři hodiny,“ poznamenala mluvčí Resortu Valachy Martina Žáčková. Díky nevelké délce i převýšení je trasa vhodná i pro rodiny s dětmi. Fotostezka je určena středně pokročilým fotografům, kteří znají základy fotografování a umějí využívat manuální nastavení svého přístroje. V příštím roce by měla přibýt stezka i pro začátečníky.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x