Vsetínští školáci dostanou vysvědčení o dva dny dříve

VSETÍN - Na všech vsetínských základních školách se bude vysvědčení letos předávat už v pátek 26. června. Děti tak budou mít o dva dny delší prázdniny, serveru Zlin.cz to oznámil za vsetínskou radnici Jiří Žůrek.

Ředitelského volna ve dnech 29. a 30. června využijí na školách k dřívějšímu zahájení plánovaných oprav a rekonstrukcí nejrůznějšího druhu. Všechny vsetínské školy totiž čekají kromě běžných prázdninových prací i náročnější akce.

Ve škole na Ohradě mají například naplánovánu opravu podlahy v tělocvičně, která spočívá v přebroušení a novém nalakování. „Opravovat budeme i osvětlení v jídelně a také rekonstruovat některá sociální zařízení,“ přiblížila ředitelka školy Helena Slováková.

V Luhu se podle informací zastupující ředitelky Ivany Bednárikové připravují na rekonstrukci venkovního hřiště na malou kopanou, ale i na celkovou opravu šaten II. stupně. „Vzhledem k rozsahu prací musíme začít co nejdříve, abychom vše do konce prázdnin stihli,“ řekla Bednáriková.

Obdobně se vyjádřil i ředitel základní školy v Rokytnici Petr Chytil. V jeho škole se bude rekonstruovat vzduchotechnika v kuchyni, kterou spolu s jídelnou, tělocvičnami a některými třídami čeká i malování. „Výměnu podlahových krytin čekají schodiště a některé třídy. Pracovat začínáme hned 29. června,“ dodal Chytil.

Na Trávníkách mají v plánu výměnu podlahových krytin v sedmi až osmi učebnách a také malování. „Připravujeme i opravy, při nichž je nutné zastavit vodu, a tudíž je nelze provést během školního roku,“ vysvětlil ředitel Libor Slováček.

I sychrovská škola se podle jejího ředitele Michala Molka připravuje na výměnu podlahových krytin, výmalbu chodeb a rekonstrukci některých sociálních zařízení. Kromě toho zde mají v plánu i instalaci interaktivních tabulí do dalších dvou tříd. „Na řadu přijdou i běžné opravy a údržba. Spoustu času nám také zaberou přípravy oslav výročí 30 let od otevření, které připadá na 1. září,“ dodal Molek.

Základní škola Integra zase plánuje pokračování zvelebování svého areálu, úklid a nutné opravy. „Chystáme se na natření fasády poslední budovy, která nám ještě chybí, a to opět vlastními silami a za pomoci dobrovolníků,“ uzavřel ředitel Libor Podešva.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x