Uherskohradišťská nadace podpoří sportovce v regionu dvěma miliony korun

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Více než dva miliony korun rozdělila v rámci sportovního grantu mezi sportovce z regionu uherskohradišťská Nadace Synot. Serveru Zlin.cz to řekla mluvčí holdingu Synot Magda Pekařová.

Příspěvky získali zástupci tělovýchovných jednot, spolků, organizací či klubů.

„I v letošním roce byl o finanční pomoc obrovský zájem. Obrátilo se na nás 237 žadatelů. Vyhověli jsme těm, jejichž žádosti byly v souladu s vypsanými podmínkami. Celkem tak nadace podpořila 218 žadatelů. Původně avizovaná dvoumilionová částka však ani tentokrát nestačila, a tak bylo mezi sportovce rozděleno o 82 tisíc korun více,“ uvedla předsedkyně správní rady Nadace Synot Michaela Pavlíčková.

Tak velké množství žadatelů svědčí podle senátora, podnikatele a zakladatele nadace Ivo Valenty o tom, že situace ve financování českého sportu je velmi žalostná. „Kluby bojují o přežití a těch, kteří se jim snaží pomoci, není mnoho. To se musí změnit a osobně se o to chci zasadit. Sport je zejména pro děti a mládež klíčový, je proto potřeba, aby se k němu podle toho přistupovalo a jednotlivé kluby měly stabilní a především předvídatelný zdroj financování,“ doplnil Valenta.

Součástí slavnostního večera, na kterém nadace příspěvky rozdala, bylo také udílení ceny Nadace Synot. Tentokrát se jejím laureátem stal Stanislav Vajčner, mládežnický trenér uherskohradišťské fotbalové akademie.

Nadace letos rozdělí ještě další tematicky zaměřené granty. Jedním z nich je grant speciální, který podpoří oblast sociální, zdravotní, školství a zájmové činnosti, a druhým grant kulturní, zaměřený na podporu rozvoje místní lidové kultury a dalších kulturních a folklorních projektů.  Oba uvedené granty budou vyhlášeny na podzim.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x