Hradišťská radnice se během léta pustí do oprav komunikací i hasičské zbrojnice

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - S nástupem letních prázdnin začne v Uherském Hradišti hned několik investičních akcí. Jak server Zlin.cz informoval mluvčí města Jan Pášma, půjde o rekonstrukce chodníků, silnic i hasičské zbrojnice.

Největší z aktuálních akcí je rekonstrukce levostranného chodníku podél ulice 1. máje a ulice Sadová. Stavební práce budou stát asi 6,3 milionu korun a potrvají do konce září. „Půjde o celkovou rekonstrukci levostranného chodníku v úseku od sídliště Na Rybníku po křižovatku s ulicí Větrná. V rámci stavby bude v části komunikace ulice 1. máje opraven i povrch vozovky. Uliční vpusti necháme nahradit novými a součástí stavby je i vybudování sloupu pro osvětlení přechodu pro chodce a mobiliář autobusových zastávek,“ upřesnil Pášma.

První červencový den začne také rekonstrukce části ulice Malostranská a ulic Ztracená a Spálená v městské části Sady. Práce skončí s posledním dnem letních prázdnin. Náklady přesáhnou 3,5 milionu korun. Rekonstrukce si vyžádá omezení v dopravě. Příjezd vozidel hasičského záchranného sboru, lékařské pomoci a vyvážení domovního odpadu budou zabezpečeny. Stejně tak bude zajištěn odpovídající přístup k nemovitostem. Povrch komunikace v ulici Malostranská bude ve výsledku ze žulové dlažby, v ulicích Ztracená a Spálená dostane přednost asfalt. V křižovatce bude vybudován retardér. Chodníky pokryje povrch ze zámkové betonové dlažby, betonový bude i obrubník.

Další akcí v místní části Uherské Hradiště-Sady je oprava venkovního schodiště ke kostelu. Akce za 1,6 milionu korun zahrnuje opravu schodiště a výměnu zábradlí schodů ke kostelu. Práce jsou naplánovány do konce září.

Na nově opravenou hasičskou zbrojnici se mohou těšit dobrovolní hasiči v Jarošově. Za bezmála 1,8 milionu korun tam město nechá kompletně opravit střechu, včetně krovu, věnce a štítových zdí, počítá se rovněž s úpravou vnitřní elektroinstalace a hromosvodu. „Zároveň zde bude vyměněno elektrické vytápění na teplovodní. K objektu povede nová přípojka plynu. Kromě těchto změn bude v objektu zřízen nový sušák hasičských hadic. Naplánovaný termín počítá s ukončením prací do 8. října,“ doplnil Pášma.

Po dobu letních prázdnin se také obyvatelé bytového domu ve Všehrdově ulici dočkají výměny oken. Na domě budou dřevěná kastlová okna ze dvorní strany domu vyměněna za nová z plastových profilů, z uliční strany z dřevěných europrofilů. Součástí oprav je také doplnění zdiva nebo výměna vnitřních i venkovních okenních parapetů. S pracemi, čítajícími náklady 1,3 milionu korun, začne město 1. července a stavební ruch tu potrvá do 11. září.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x