Bývalá konírna v Uherském Hradišti se mění ve Slováckou tržnici

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Objekt bývalých uherskohradišťských kasáren, kde byla někdejší konírna, se mění k nepoznání ve Slováckou tržnici. Ještě v letošním roce znovu poslouží veřejnosti a nabídne ty nejlepší výrobky z regionu, řekla serveru Zlin.cz Magda Pekařová, mluvčí Synotu, který se o rekonstrukci zasloužil.

Nově vznikající prostory si mohli prohlédnout potencionální zájemci. „Mojí vášní je včelařství. Věnuji se výrobě medu a výrobků z něho. Jsem rád, že projekt Slovácká tržnice vzniká, a moc se těším, až si na mém medu a jeho výrobcích pochutnají návštěvníci tržnice,“ uvedl výrobce medu Patrik Vorálek.

Stánek na tržnici chystá i Jana Zetíková. „Patříme k tradičním výrobcům pečiva na Slovácku. Budeme rádi, když lidé přijdou ochutnat koláčky, vánočky, chleba a rohlíky, které pečeme už 25 let,“ doplnila Zetíková.

Mezi prodejci budou i vinaři. „Slovácko je vinařskou oblastí, proto v tržnici nemůže chybět ani naše víno z hroznů, které se zrodily v místních vinicích,“ uvedl Jindřich Baňař z vinařství Vitis.

Každý nájemce si může zvolit, jak velkou plochu bude využívat, případně může svůj prodejní box přizpůsobit individuálním potřebám. V nabídce jsou desítky ploch pro vnitřní i sezónní venkovní prodej. „Ceny za nájmy budou v prvních letech spíše symbolické,“ doplnila Pekařová.

Podle ní se na společnost obrací veřejnost i prodejci. „Vítáme zájem každého, ať už to bude drobný živnostník nebo lidový řemeslník. Volná místa jsou ještě k dispozici,“ doplnila Pekařová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x