Turistické informační centrum Rožnov vybralo na Libušín přes 4 000 korun

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Přes 4 000 korun vhodili lidé do pokladničky umístěné v Turistickém informačním centru v Rožnově pod Radhoštěm na Vsetínsku. Peníze poslouží na obnovu vyhořelé chaty Libušín, sdělil serveru Zlin.cz mluvčí rožnovské radnice Tomáš Gross.

Lidé v centru házeli peníze do pokladničky od loňského prosince do letošního června. „Částku připíšeme na účet veřejné sbírky,“ doplnil Gross.

Pokladnička byla na místě už od loňského roku, kdy do ní zájemci od března do června naházeli skoro 15 000 korun. Od června do loňského listopadu tam pak dali více než 10 000 korun. „Nyní jsme ji otevřeli potřetí a bylo v nich přes 4 000 korun. Pokladničku jsme opět zapečetili a zůstane na místě minimálně do konce letošního roku,“ informoval Gross.

Do všech devíti pokladniček, které jsou rozmístěné v rámci veřejné sbírky na obnovu vyhořelého Libušína, lidé vhodili už přes milion korun. Na účtu na obnovu chaty je k dnešnímu dni celkem 8,5 milionu korun. Veřejná sbírka potrvá do března roku 2017.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x