Zlín bude hostit první ročník Family Festu

ZLÍN - Ve Zlíně se chystá první ročník Family Festu, který potěší rodiny s dětmi. Akce se koná v sobotu 27. června od devíti do 19 hodin v prostorách nádvoří zámku ve Zlíně a v přilehlém sadu Svobody, serveru Zlin.cz to uvedl Zdeněk Urbanovský z Centrály cestovního ruchu Východní Moravy.

Celodenní akce začne jarmarkem krámku Dary kraje, na kterém bude možné zakoupit farmářské potraviny od regionálních dodavatelů. Zároveň se uskuteční řemeslný jarmark neziskových organizací ze Zlína a okolí, které pro děti chystají velmi zajímavé dílny. Děti si s pomocí lektorů vytvoří výrobky ze dřeva, kovu a jiných netradičních výtvarných materiálů. „Na trávníku kolem zámku chystáme k odpočinku a ke svačině velké piknikoviště. Deky si rodinky mohou přinést své vlastní anebo si je budou moci na místě zakoupit,“ sdělila organizátorka akce Věra Stojarová.

Další odpočinkovou a zároveň hravou plochou bude takzvané slámoviště – plocha plná slámových balíků. Od 13 hodin se rozjede doprovodný program v prostorách sadu Svobody kolem zámku. Rodiny s dětmi se mohou těšit na Nový cirkus, stromolezení, čajovnu pro děti, hudební workshop, skákací hrad, dráhu pro RC auta a další aktivity. Na pódiu před zámkem budou připravena divadla pro děti, dechová dílna didgeridoo, hlavní hvězdou celého dne pro děti bude kapela Pískomil se vrací! – jde o velmi zajímavý hudební projekt punkové kapely pro děti.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x