Obyvatelé Otrokovic budou moci během prázdnin neomezeně využívat parkoviště před školou

OTROKOVICE - Na nově vybudovaném parkovišti v ulici Hlavní v blízkosti Mateřské školy Otrokovice a Základní školy Trávníky bude v nejbližší době upraveno dopravní značení. V období prázdnin a svátků bude rozšířena možnost využití parkoviště pro obyvatele sídliště Trávníky a od 1. července bude moci parkoviště využít i široká veřejnost, serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí města Romana Stehlíková.

Na levé části parkoviště (směrem do sídliště k ulici Lidická) bude zavedeno parkování na parkovací kotouček. „Řidič bude muset v období školního roku, tedy od 1. září do 30. června v pracovní dny v době od šesti do osmi hodin ráno použít parkovací kotouč. Parkovat na tomto parkovišti ve výše uvedenou dobu bude moci jen maximálně hodinu. Toto opatření jsme učinili zejména ve prospěch rodičů, kteří vozí své děti do mateřské či základní školy,“ informovala vedoucí odboru dopravně-správního Renáta Krystyníková.

I pravá část parkoviště dozná změn. Toto parkoviště je v současné době z větší části vyhrazeno od pondělí do pátku v době od šesti ráno do 12 hodin pro vozidla s povolením ZŠ Trávníky. Vzhledem k tomu, že v době letních prázdnin by tak bylo parkoviště nevyužité, přistoupilo město Otrokovice k úpravě tohoto dopravního značení. „Nově zde budou moci řidiči bez omezení zaparkovat v době letních prázdnin a během školního roku o víkendech a o svátcích. Jinak řečeno, parkoviště zůstane z větší části vyhrazeno pro vozidla s povolením ZŠ Trávníky od 1. září do 30. června, v pracovní dny v době od sedmi ráno do 10 hodin dopoledne,“ vysvětlila Renáta Krystyníková.

Změna místní úpravy provozu na pozemních komunikacích má přinést zvýšení využitelnosti parkoviště pro širokou veřejnost, zejména pro místní obyvatele.