Petici proti stavbě marketu v Meziříčí podepsaly stovky lidí

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – Stovky lidí ve Valašském Meziříčí nesouhlasí s tím, aby u autobusového nádraží vyrostl nový market. Petici proti této stavbě podepsalo 422 obyvatel města, informovala server Zlin.cz mluvčí radnice Renata Votrubová.

Listinu předali její autoři vedení města a v petiční akci nadále pokračují.  Zastupitelé na svém posledním jednání vzali petici na vědomí. 

Se stavbou komerčního objektu v prostoru autobusového nádraží vyjádřili jasný nesouhlas už zastupitelé na svém dubnovém zasedání a vyzvali protistranu k dalšímu jednání. Nesouhlas tehdy vyjádřilo 23 přítomných zastupitelů, a to z důvodu zvýšené hlukové zátěže, frekvence dopravy a kvůli možnému zhoršení životního prostředí v této lokalitě.

Petice obsahuje 25 podpisových archů a je podpořena podpisy 422 občanů, z toho je 402 podpisů platných. V petici bylo uvedeno, že dopravní obslužnost marketu a neustále přijíždějící a odjíždějící zákazníci by zkomplikovali již tak špatnou situaci v ulici Zašovská a na přilehlém kruhovém objezdu v ulici Vsetínská. Jako další důvod nesouhlasu se stavbou občané uvedli pokácení vzrostlých stromů, z nichž některé patří mezi hodnotné dřeviny s obvodem kmene nad dva metry. 

„V zastupitelstvu jsme vyjádřili se stavbou jasný nesouhlas. Tento bod byl dále projednáván i na radě města, kde jsme zamítli žádost investora o připojení na místní komunikaci. Město využilo veškeré prostředky, které mělo k tomu, aby dalo najevo svůj nesouhlas a zabránilo tak legitimním způsobem plánované stavbě,“ sdělil starosta města Robert Stržínek. Dál už budou muset podle jeho slov bojovat lidé prostřednictvím různých občanských sdružení a iniciativ. 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x