Kuchařky z Otrokovic se popáté probojovaly do finále celostátní soutěže O nejlepší školní oběd

OTROKOVICE - Popáté za sebou se dostal tým kuchařek z otrokovické Základní školy Mánesova do finálové desítky celostátní soutěže O nejlepší školní oběd. Tentokrát se musely probojovat přes rekordních téměř 100 přihlášených soutěžících školních jídelen, server Zlin.cz o tom informovala mluvčí otrokovické radnice Romana Stehlíková.

„K postupu do Prahy našim kuchařkám moc gratulujeme a 25. srpna, kdy se koná celorepublikové finále soutěže, budeme držet palce a posílat na dálku energii. Jste skvělé,“ vzkázala kuchařkám zástupkyně ředitele ZŠ Mánesova Marcela Javoříková.

Tříčlenný tým kuchařek se probojoval do pražského finále s menu, které je složeno z mrkvovo dýňového krému s čočkou, králičího burgeru s bylinkami a houbové pohanky s rýží, salátu z červené řepy a jogurtu s ovocem.

„Byly jsme velice překvapeny, že jsme se již popáté dostaly do finále. Opravdu jsme to nečekaly. Obědové menu, se kterým se soutěže účastníme, jsme už dvakrát ve školní jídelně vařily a dětem i dospělým jídlo velice chutnalo,“ podotkla Anna Vičánková, vedoucí jídelny ZŠ Mánesova.

Cena soutěžního menu se musí vejít do 34 korun. V minulém roce se kuchařky otrokovické základní školy umístily v soutěži O nejlepší školní oběd na 2. místě.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x